23 Aralık 2013 Pazartesi

Hatırla: Hayatında neyin çoğalmasını istiyorsan, onu paylaşmalısın.

Yeni haftaya bu Ayet ile başlamayı seçtim ve bence hepimiz için çok da iyi oldu.

Yıllardır seans/terapi yaptığım danışanlarım var.. Hemen hemen hepsi, ilk seanstan itibaren -zenginlik/başarı/aşk- üzerine çalışma yapmak isterler. Ben de hepsine önce şunu sorarım: Diyelim ki milyonlarca Doların var, sence bu, tüm bu sorunları çözecek mi?

Sen ne düşünüyorsun?


Pekala, ben fikrimi söyleyeyim: Çok para/aşk/başarı/şöhret sana kesin ve net bir mutluluk/tatmin getirmeyecek. Sana asıl mutluluk/tatmin yaşatacak olan şey, BEREKETtir. Farz edelim ki, aylık kazancın 2.000 Türk Lirası olsun.. Allah, -dilerse- (ki umarım diler) sana öyle bir bereket nasip eder ki, o 2.000 liran, 20.000 lira gibi olur.

Ya da sana öyle bir sevgi bereketi verir ki; sen hayatında sadece 3-5 gerçek dost olduğunu sanarken, esasında SENİN İÇİN EN HAYIRLI İNSANLAR hayatına dahil olmuştur. O 3-5 insan, binlerce insanın verebileceği faydayı verir sana..

Rabb'in bereketi sınırsızdır. Önemli olan ilk husus, bu bereketi HAK ETMEKTİR. Yani; haram yememek/kimseye iftira atmamak/kimsenin dedikodusunu yapmamak/kimsenin ekmeği ile oynamamak/herkese ilk önce -saf sevgi bilinci- ile, yargısızca yaklaşmaktır.
Sonraki husus ise, kendini bu berekete layık görmektir.

O zaman sana bir öneride bulunayım: Lütfen, hak ettiğini düşündüğün her şeyi bir kağıda yaz ve -en yüksek hayrına- olacak duaları et.



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder