4 Aralık 2013 Çarşamba


Zihin, mantıkla/matematikle/kurallarla/hırsla ilgilenir ve onun için duyguların/arzuların/saflığın bir anlamı yoktur.

Kalbin, duygularla/arzularla/saf sevgi bilinciyle ilgilenir ve onun için mantığın/matematiğin/kuralların/hırsın bir anlamı yoktur.

Eğer sen öldürmeye kalkmazsan, ruhunun bir yanı ölene kadar çocuk kalacak. O çocuk sana sürekli bir şeyler fısıldayacak; mutlu olman, huzurlu hissetmen için sürekli önerilerde bulunacak.

Lütfen şunu hatırla: Hırslandığın ve kazanmak için çok çalıştığın o harika ev/otomobil/banka hesabını günün birinde mutlaka elde edebilirsin.. Ama o gün geldiğinde -kazandığında-; kaybedeceğin şeye hazır olmalısın: Çocuk ruhun!

Tüm dünya senin çocuk ruhunu öldürmek için elinden geleni yapar. Çünkü -dünya düzeni- için "insanlar" değil, "robotlar" gerekir. Sadece robotlar sınırı aşmaz, her denileni yapar, kalplerini sustururlar ve kahkaha atmazlar/sevgi enerjisi yaymazlar. Ölümü ve esasında öldüklerinde her şeyi geride bırakıp, öylece yolculuk edeceklerini bilmezler.

Hayatını daha kaliteli yaşamak için mutlaka bazı şeyleri elde etmen gerekir. Güzel bir evde yaşamak, sevdiklerinle harcayabileceğin yeterli miktarda para ya da hayalindeki o otomobil (mesela benim hayalimde Ferrari var) senin de hakkın. Ama lütfen bu -hakkı- hırsa çevirme. Hırs iyi değildir..

Bazı zamanlar çocuk olmayı dene.. Başkalarının hakkında söyleyeceklerini/düşündüklerini umursama! Çocuk olmak iyidir..

Yine görüşelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder